Laksetatar m. Rus-Soya-Yuzu Vinaigrette

Laks - Soya_Yuzu, rus- Spirer.jpeg

Rus vandkefir er i sin grundessens en forfriskende fermenteret læskedrik. Lavt sukkerindhold, naturlige ingredienser, økologisk - i det hele taget alletiders!

Men Rus kan lidt mere end det. Vandkefiren er fermenteret - altså gæret, med en bakterie- og gærkultur, som hovedsageligt er baseret på mælkesyrebakterier - og det gør den interessant at bruge i madlavning. 

Og det er lige præcis hvad de gør hos Tatar. Tatar er Danmarks første tatar-biks med fokus på gode råvarer og årstidens råvarer.

De har nemlig lavet en lækker asiatisk-inspireret laksetatar, som fungerer perfekt som både appetizer til champagnen eller som forret. Laksen skal være af absolut bedste kvalitet, når den skal bruges til tatar - for eksempel laks fra Færøerne. 

“Den asiatisk-inspirerede vinaigrette, er lavet af en base på Rus vandkefir, som skaber den dybe fermenterede citrus base, som dels klær´ både soya og yuzu'en, men som også kan bære den aromatiske citrongræs og ingefær. Dette gør at vi får en helt vidunderlig ren men alligevel umamidyb dressing, som passer rigtig godt til laksen og selvfølgelig et glas champagne - Godt Nytår!”

- Olivier, Tatar

Opskrift - Laksetatar med Rus-soya-yuzu vinaigrette og friske spirer - 4 personer (forretstørrelse)

400 g laks i filet

50 g bønnespirer

1 bundt koriander

1 dl Rus citrus

1 dl yuzusaft

1 dl soya sauce

½ dl olivenolie

50 g brun miso

25 g hvid miso

20 g mirin

1 stang citrongræs

25 g revet ingefær

10 g revet hvidløg

Fremgangsmåde:

  1. Laksen soigneres og skindet skæres fra, og det mørke trimmes ligeledes fra, så du har en helt ren filet kun med kød. Laksen skæres herefter i mundrette stykker og saltes i 24 timer.

  2. De resterende ingredienser på nær olien, koriander og spirer blandes sammen og olien blendes til sidst i lidt ad gangen.

  3. Vinaigretten blandes med laksen og anrettes, og det hele toppes med spirer og koriander.

  4. Velbekomme og skål!